Sista veckan i April!

      Då har det helt plötsligt blivit söndag..igen;)
Idag vaknade vi upp till en härlig dag,  blå himmel med en stor leende sol på! På bara några dagar så har isen på vänern smält bort och vi har hittat vårtecken lite överallt.
 
 
 
Veckan har varit fylld av små nya äventyr.
     
      I måndags så var det Isabels första dag på förskolan ( jag säger alltid fel och säger dagis men då får jag mördarblickar från Isabel, det är bara bäbisar som går på dagis, hon går ju på "skolan") det gick i alla fall hur bra som helst. Jag var med hela dagen och fick se hur det jobbade och fick ett jätte bra första intryck.
Isa var såååå glad när hon kom hem;)
     
      I Tisdags så var jag och Frode på ett möte på Arbetsförmedlingen som inte gav oss något. Det var en riktigt  tråkig man som höll föredrag om hur man ska söka jobb...han var så trisst och grå att man tappade tråden hela tiden... Nej det där hade till och med jag kunna gjort bättre, tacka vet jag föredragena på Svenska Re!! hi hi... Info och humor!!  Ja ja..jag tror jag klarar mig bättre utan Arbetsförmedlingen..
     
      Jag fick dessutom avslag från A-kassan i början av veckan. Det lätt ju så bra att man kan ta med sig A-kassan från ett EU-land till ett annat, men det gick inte. Orsaken till att jag inte fick den var för att jag inte kunde bevisa att jag har jobbat i Sverige sen jag kom tillbaka..??? VA??? Det har jag ju inte och det är liksom därför som jag söker A-kassa. Men så knasiga är reglerna..jag måste alltså jobba 1 dag i Sverige innan jag kanske kan få A-kassa...Hmm..Ja ja..Sånt är livet.
     
      I Onsdags var jag och pratade med en dam som har hand om vikarierna inom barnomsorgen här i Kristinehamn. Hon var väldigt positiv och sa att bara någon blir sjuk så vill hon skick ut mig på en gång! Sen sa hon att det är bra att jag har erfarenhet och är en  mogen kvinna ...har funderat lite på det där...det första är ju bra men det där andra???.hmm ;)
     
      Torsdags var det cykel inköp! En vit och röd blev det;)
 
      Veckan slutade med att vi åkte till badhuset och badade;)
Där fick jag prata med badhusets chef för receptionen och cafe delen, så henne ska jag träffa på Torsdag för att prata jobb! Super bra;) 
      Fredagen slutatde dessvärre med att lillpluttan blev lite magsjuk..;(  Så när Viktor skulle spela sin första fotbollscup på lördagen så fick jag och Isa vara hemma. Men Viktor var en överlycklig lite fotbolls spelare när han kom hem. 10 mål gjorda!!
 
I dag får vi besök av Farmor och våran sista resväska kommer med henne..Undrar vad vi har packat ner i den??
Ha en fortsatt bra dag alla!!
Kram
 
 

Vårat nya hem!

Nu har jag tagit kort på alla rum;) Vad tycks?
Efter detta ska jag sluta tjata om våran lägenhet..;)


 
 
Nästa vecka händer det massa  kul saker;) Isabel ska börja förskolan och jag ska få vara med hela första dagen!! Så kul;)
Sen ska jag på min första " arbetsintervju"  typ..inte helt.. men jag ska prata med en dam som har hand om vikarierna innom barnomsogen här i Kristinehamn. Hoppas att jag kan komma in där med en lite fot;) Jag  har också ett möte på Arbetsförmedlingen, hur det är att vara ny som arbetsökande;).Intressant!
Sen måste jag verkligen ut och gå av mig lite extra kilon som har pluppat upp lite här och där..,Lite för mycket god mat och godis!!
 
Jag återkommer i veckan om allt!
Ha det så bra..;) Kram

VÅREN

Ja nu har det redan blivit 17 April!!    Gaaaahhh... vad tiden går. ;)
 
Vi har äntligen börjat komma in i en viss vardag, fått lite rutiner och så har vi blivit lite bekanta med grannar, förskolepersonal, mammor och andra som vi springer ihop med. Trevligt folk här i Kristinehamn! Vi känner oss varmt välkommna hit;)
 
I går var jag och Viktor ute på en promenad, riktigt härligt vår väder och så fint det är!
 
          
 
       Det blev inget badhus i Fredags, då var det Isabels tur att ha ont i magen, så nu  på Fredag provar vi på nytt att åka dit, men Ikea blev det. Så nu har vi både lite nya mattot och gardiner! Är riktigt nöjd! Vi hittade allt det vi ville ha. Man får säga vad man vill men jag blir i alla fall härligt glad när jag får shoppa!! Ha ha..
Nu ska vi ligga lite lågt med mer inköp. Nu har vi det vi behöver och det verkar inte som om det går att fylla denna lägenhet i alla fall;)
 
      Vi bor ju i lägenhet och har ingen balkong så som många andra här inte heller har.   (hmmm vilken konstig mening, man kanske inte kan skriva så??...hi hi..ni fattar;) Men nu har vi sätt att några har tagit ut lite utemöbler och ställt i grönområdet här utan för. Så hörde vi av de som bodde i lägenheten innan oss att, "ja ni får snabba er att sätta ut utemöbler så ni får de bästa platserna"...Hmmm.. detta tycker jag verkar vara intressant att följa. Jag får en sådan där " Svensson, Svensson" scen i huvudet när alla grannar springer ut så fort våren kommer och paxar plats för sinna möbler!! Hi hi
 
      Nu verkar ju våren vara här så nu är min "mission" att hitta en bra cykel. Har inte cyklat på några år men det är nog inga problem, men den stora frågan nu är om man som mamma ska köpa sig en cykel hjälm...hmmm
      På tal om vår och sommar så sa de på nyheterna i går att om temperaturen har legat på över 10 grader i ett dygn så har man fått sommar värme..??? Värme 10 grader!!  Gahhhhh..brrrrrr...Ha ha.. Bra att vi har GC så vi kan åka och värma oss någon vecka då och då;)
 
Ha det bra så länge vänner! 
(Ska storstäda på Lördag så då ska jag ta kort på alla rum och lägga ut här!)

Papper, strand och magsjuka!

Jag har ju mest skrivit om inredning och det är ju bara för att det är så kul!! Men det har ju hänt lite runt omkring detta också.
Vi skrev ju in oss den 2 april, det skulle ta någon vecka innan alla papper skulle vara i ordning. För min del var  det ju inte så farligt, jag har ju mitt svenska personnummer, men Frode har inte kunde göra så mycket.
Men i går kom alla papper och Frode fick ett Svenska personnummer!!
Barna fick också nya nummer. Så nu kan vi ordna resten av allt som ska ordnas!! Ha ha..som tex, försäkringskassan, husläkare( om de nu finns husläkare i Sverige??) och sen måste barna ha nya pass.. Plus kanske något mer som jag inte kommer ihåg.
Jag har ju alltid tycket att det är så mycket papper och kopior som ska in till Spanska myndigheter men det är en hel del här också. Dock inte kopior på allt ;) Där vinner Gran Canaria!

Nu till allt det "svenska" som vi har upplevt denna vecka är:
..en lite släng av magsjuka ;)
..glassbilen
..rådjur utanför lägenheten
..snö
..tipspromenad

Plus detta:
 
 
Vi var ute på en härlig eftermiddags promenad. 200 meter från vår lägenhet breder Vänern ut sig och där finns en lite bad plats också!!  Sen hittade vi lite fina blommor, våren är på ingång!!
Det var allt för denna gång;)
I morgon ska vi till badhuset och på Lördag är det dax för gardininköp och mattinköp..vi får väl se om lyckas bli eniga om färg och mönster;)
 
Kram på er alla!!

Första veckan i Sverige!

Barna och mormor och morfar kom i Fredags och barnen blev så glada över de nya möblerna i sina rum! Så kul att se;) Jag tror de satt inne på sina rum både fredags eftermiddagen och på lördagen. Lyssnade på musik och ordnade runt lite. Kul att det bliv så lyckat!
                                            
                                                       Så här såg det ut i Torsdags;)

I Lördags satte vi ihop de sista möblerna ( men en aningens onda fingrar efter allt skruvande)
Så nu börjar allt komma på sin plats. Men det saknas mattor och gardiner...och lamporna ska upp...Där har vi ett litet problem, takhöjden är 3.5 m och den stegen vi har räcker inte till. Det ska visst finnas en stege här i huset men vi har inte hittat den än...;)  Sen saknar vi en del  andra små ting som vi hela tiden glömmer att köpa, som en visp! Igår gjorde jag sås utan visp..lite klumpigt blev det;( Så det blir nog en till lite shopping vända till IKea;).
 
I går var det Viktors första dag i förskolan och på fotbollsträningen. Jag skulle vara med hela dagen i skolan men efter 1 1/2 timme när jag bara kände mig i vägen så frågade jag Viktor om jag kanske skulle gå hem och komma tillbaka när han slutar? Så det var ok...bara gå du mamma sa han fullt upptagen av att spela ett spel med sin nya vän. När jag gick hem var jag så lättad i mitt mamma hjärta! Så många nätter Viktor har varit ledsen för att vi ska flytta från hans vänner och att det inte kommer bli bra här i Sverige. Det kändes så skönt!
Och på kvällen var det fotbolls träning och han fullkommligt lyste av lycka när han kom hem!!

       
 
Isabel har det bara fint här;) Hon är inte lika nöjd över förskolan eftersom hon inte får börja förens den 22 april, så till dess får hon vara hemma hos oss;) Men hon leker och dansar och sjunger och trivs bra här. Sen blir det lite mys i den STORA soffan med den lilla Isa..;) Hi hi..
 
Ha det bra så länge!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vaknade kl 4.30!!

Idag har det hunnit bli Fredag, eller snart i alla fall, kl är bara 4.30 och jag är klar vaken..!! Hmmm... Så just nu sitter jag vid vårat fina nya köks bord och dricker en kopp kaffe och ser ut i mörkret..Ser kallt ut;)
Ja ja..;)
I dag kommer barna hem efter några dagar hos Mormor och Morfar..det ska bli jätte kul att få se dem igen, saknar småtrollen!!. Vi jobbade hårt i går för att hinna få till deras rum men har inte hunnit med allt. Så efter detta inlägg så ska jag börja fixa lite till. Vi vill ju att det ska se fint ut när de kommer.

I onsdags var vi på Ikea hela dagen..nästan 4 timmar. Vi började i och för sig på El giganten med lite inköp av Tv, Sterio, Tel och dammsugare. Gick utam problem, förutom att det var en bra säljare så vi köpte en dyrare TV än vi skulle..hi hi

Som sagt så var vi på Ikea i ca 4 timmar och vi klarde nästan hela inköpet utan att bli osamms, det vara bara en röd matta som spelade oss ett litet spratt men det gick bra till sisst. Och nej, det blev ingen röd matta;)
Så slut resultatdet från Ikea blev:
Isabels rum vit och rosa.
Viktors rum grönt och svart. 
Jag och Frode fick en fin Hopen säng!
Det som var en lite utstickare var att vi köpte svarta tallrikar!! Vi var/är lite osäkra på just den färgen men vi måste prova. Verkar ju rätt så coolt,..Vi har ju vitt köksbord så vita tallrikar går ju liksom inte...Så vad tycks?
 
Som sagt så har vi jobbat hårt för att få ihop alla möblerna men har inte helt hinnit med allt, och det är fortfarande mycket att packa upp ur väskorna. Men så här långt känns det som om vi har allt under kontroll. Det ända som strular just nu är TV. Verkar som om det fattas ett kort som ska vara i boxen...
 
Nej då var det dax att skrva lite,) Ha det så bra vänner!!

Första dagen i Sverige!

Första dagen i Sverige gick exakt som vi hadde planerat;) Så härligt när saker och ting gå som man vill.
 
För det första gick flygresan kanon bra och vi kom i väg med alla vår 8 resväskor;) Planet gick som det skulle och vi fick massa vatten och kaffe gratis tack vare vår vän Sandra, !!  Vi landade dessutom lite före tiden..;)
 
Morfar kom och hämtade oss på flygplatsen och vi åkte hem till Mormor som hadde gräddat goda våfflor. När det var dags att sova så tror jag alla hadde lite svårt att komma till ro, både barn och föräldrar.;)
 
Tisdagen den 2 April var alla uppe kl 8.00, vi hadde en plan att komma i väg kl 9.45. Så kl 8.00 var det bara att slänga i sig lite frukost och sen börja packa in våran lilla pckning i släpvagnen. Våren har ju inte helt blommat ut i Sverige så det ligger kvar lite snö och is men en härlig sol lyste på oss hela dagen;) Som sagt så kom vi i väg som vi tänkt 9.45;) I 2 bilar styrde vi då riktningen mot Kristinehamn.
 
Vi gjorde ett litet stopp i Arvika för att se på en bil, en Audi A6 kombi...Vi köpte den! ;);) Lite provkörning och prutning så var det klart;)
Sen blev det ett stopp i Karlstad för att fylla på med lite energi på Max.
Kl 13.00 var vi i Kristinehamn för att skriva in oss hos Skatteverket. Det var inga problem och det kommer ta 1-2 veckor innan vi är innskrivna. Efter det gick vi för att hämta nyckeln till lägenheten. Gick utan problem;)
 
Så när vi väl kom till lägenheten blev vi härligt överaskade! Vilken lägenhet!! Så fin;) Viktors första komentar var att " det är ju jätte stort, här kan vi ju spela fotboll inne!!" 
Så efter att vi hadde packat in allt så åkte barna med mormor och morfar hem till dem. Så nu är det bara för mig och Frode att fylla lägenheten!!!
 
 
Innan kvällen var slut så fick vi ett litet bakslag, matbordet och stolarna vi köpt på blocket var inte kvar, han som vi skulle köpa dem av hadde sålt dem..;( Men inga sura miner..Vi drog till Mio och köpte helt nya ;);)
Nu ska de bara monteras..;);) Hi hi.
Som sagt så gick första dagen i Sverige helt som den skulle!
 
 
 
 

RSS 2.0