EN TANKE



Jag vill senda en tanke till alla de som misst
sinna nära och kära i Oslo och på Utöya i Norge.
Nu har det nästan gått en vecka
efter detta terrordåd men det är fortsatt helt
ofattbara.
Det finns inga ord för det inträffade.

Ta hand om varandra!!

Bok tips!!



Senaste boken som jag läst är  "Helgonet" av Carin Gerhardsen. Det är den 4 delen av den så kallade Hammarbypolisen. Som vanligt när jag läser böcker så är det en deckare.

Den handlar om poliserna i hammarby. Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget. En man, Erlandsson har blivit skjuten. Enligt alla källor är han en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll en god far. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.
Polisen har inte mycket att gå på men de börjar gräva i det förflutna och de kommer på fler och fler saker som inte stämmer.

Jag gillar Carin Gerhardsens böcker, de är spännande och lättlästa. Perfekt i sommarens regniga dagar. De andra delarana kan jag också varmt rekomendera.
Del 1 Pepparkakshuset
Del 2 Mamma, pappa,barn
Del 3 Vyssan lull.

God läsning!!

Göteborg på 1 dag!

   


Då har vi varit på våran andra mini semester i Sverige. Denna gång var vi i Lilleström hos Farmor en dag och i Göteborg i 2 dagar.
Eftersom vädret inte går att styra över så var vi nästan tvugna att göra så mycket som möjligt på Lördagen då det skulle vara bra väder.

Vi började då dagen med en fika..ha ha.
Sen provade vi våran lycka på Liseberg. Barnen tyckte det var jätte kul med karusseller, allt att se på och så var vi på teater också. De stora "gröna" kaninerna var lite otäcka, dom ska vara små och söta tyckte Isabel och store bror höll med till 120 procent. Men turen var på våran sida och barnen vann var sin chips påse och morbror Fredrik vann en arg bamse;)

Efter Liseberg så tog vi spårvagnen ut till Slottskogen och såg på djuren. Det var mycket uppskattat. Vilken fin park och perfekt att ta med barnen till. Vi såg pingviner, sälar, älgar, får, hästar, hjortar och mycket mer. Dessutom var det gratis!! Det kan jag verkligen rekomendera.
Efter detta så var det raka vägen hem till bror och grilla!! Så gott ;)
Sen avrundade vi kvällen med lite gott vin på balkongen. Barnen sov gott och var hel nöjda!!!

En ny tripp!!




Då ska vi på våran nästa " mini semester".
Denna gång drar vi till vårt kära gränsland Norge och hälsar på farmor. Barnen längtar. ;)
Sen efter det ska vi till Sveriges nästa största stad Göteborg!!! Där väntar morbror Fredrik i sin  helt ny inköpt lägenhet. Ska bli kul att se.
Så får vi hoppas att vädret är med oss. I natt har det varit 11 grader här i Charlottenberg..brrr
Skriver mer på måndag.
Ha en god helg!!

Regniga dagar i Sverige


Lite tips på vad man kan göra på regniga sommar dagar. 

1. Man kan träna så man blir " tor och tark" som Pippi tycker Isabel.

2. Annars så kan man bygga hus av papper som Viktor älskar att göra. Behövs bara lite papper, tejp och måla färg. Sen kan man göra lite annat runt om kring om man vill.

3.  Eller så kan man helt enkelt äta lite goda smultron med mjölk...mmmmummss!!

Junibacken

 
       Som sagt så har vi varit på en lite mini semester i Stockholm. Eftersom Isabel är så "Pipp Långstrump kär" så var vi ju tvugna att åka till Junibacke. 
     
       Junibacken är ett barn museum med barnboken i centrum. Här får man uppleva många av de figurer och miljöer som Astrid Lindgren berättat om i sina böcker, men också träffa andra barnboksfigurer och se barnteater!

       Jag har aldrig varit där så det skulle bli lite spännande att se vad många pratar om. Om jag ska vara ärlig så blev jag lite besviken till att börja med. Trodde det skulle vara lite större och lite mer utbud ,i alla fall för den summan man betalde för att komma in.

       Men allt eftersom tiden gick och barnen 3år, 4år och 5 år lekte och hade jätte kul så insåg jag att det inte var så dåligt. Till Isabels förtjusning så fick hon leka i Villa Villekulla och rida på Lilla gubben, dessvärre var inte pippi själv där..men men.
Slut klämmen hjälpte till också då vi åkte sagotåget som tog oss med på en liten resa genom Astrid Lindgrens kända sago berättelser. Det var en fin resa. Efter det kom vi precis lagom till en teater som skulle börja. Det blev en törnrosa teater.

       Det var 3 nöjda men trötta barn som gick där ifrån och jag fick mig en spark i baken, nu måste jag börja läsa mer böcker för mina barn!!

Åka tåg



            Nu har vi kommit hem efter en "mini semester" i den svenska huvudstaden. Vi har åkt en hel del tåg och det har gått super bra!! SJ får högsta betyg!! Jag tycker det är helt super att åka tåg i detta land. Speciellt när man har barn. Inga förseningar,bra utrymme för benen när men sitter och allmänt bekvämt och frächt och sisst men inte minns kaffe att köpa (och det behövs alltid;) och snygga konduktörer!!

 Vi är helnöjda!!

Sj tåg

 

Ja ha.. då är det dax för nya äventyr för familjen (minus en pappa som är hemma och jobbar) Vi ska ut och prova det "ökända" SJ tågen. Jag har sett mycket skriverier om stackars SJ. Det verkara vara SJ fel om det snöar eller är för kallt...eller om någon försovit sig...hi hi Skämt och sido.

Jag vet inte, det är ju inte säkert att Sj är "guds snällaste barn" men har man bott på gran canaria ett tag och väntat på bussen 2 ggr om dagen som aldrig är i tid så tycker man det är lite löjligt att folk blir arga att tågen inte går som de ska när det är minus 20 och snöat i 3 dagar..;) Nu ska vi i alla fall ut och prov åka lite tåg så ska jag skriva på måndag igen så får vi se om min åsikt har ändrats.
 Tut Tut..;)

Bilderna talar för sig själv..härliga sommar sverige!!


Sommar 2011

Nu är det dax att ta upp bloggen igen. Det har ju gått ett tag sen sisst och nu känner jag att jag har mer tid och mer lust. Jag kommer att skriva om hur livet är som mamma, hur det är att bo i ett annat land, och om lite som dycker upp i vardagen. Hoppas att ni kommer att tycka det är intressant och kommentera gärna. MVH Annika

RSS 2.0