Nespresso!!!


Jag måste bara få skryta lite om vårt nya tillskott i familjen. Nespresso maskinen .

En liten expresso maskin, tar inte någon plats, inget kladd, det går snabbt och den är super god!!. Den är också väldigt enkel med dessa söta små kapslar ( nu kan till och med mannen kan göra kaffe..;)

I just LOVE IT!!!! Den kan jag verkligen rekommendera

HA DET!!

Ett naturligt ansiktslyft;)



Eftersom jag nu har kommit in i nån slagas ålders nojja. Ser rynker lite här och där;) Så har jag hittat lite naturlig ansiktsmassage som ska hjälp. Tänkte prova detta och vill då dela med mig lite till er andra.

Dettat tar 90 sekunder. Ge ögat ett mini lyft!!

Om man vill se piggare ut och bli av med påsar och små svullader runt ögonen ( som man då kan får av sinna älskade söta barn, jobb och annan stress;)  så är detta en liten morgon uppiggare.

GÖR SÅ HÄR: Få upp lite värme i fingrarna innan. Börja vid näs ryggen. Nyp tag i huden runt ögonbrynen, håll 3 sekunder. Upprepa detta hela vägen till ögonbrynats slut. Gör detta 3 ggr.

Gör detta sedan under ögat. Börja nypa från näsan och hela vägen till ögats ytterkant. Håll 3 sekunder var gång och upprepa detta 3 ggr.
Det här ska då sätta igång blodcirkulationen och få bort svullader och små rynker kring ögonen. Plus att det är rätt så skönt;)

Lycka till!!

Jordskalv!!



Nu har jag vart med om mitt första Jodskalv. I dag ca kl 15.15 så började huset skaka. Det varade bara i några sekunder. Först trodde jag att det var nån bil i garaget som vi har under vår lägenhet. Jag fattatde inte helt. Frågade barna men de fattade inte helt. När sedan grannen ringde någon minut efter och frågade om jag också kände hur det skakade så förstog jag. Huff..

Det var inte så kraftigt här i Vecindario som det var i Playa de Arinaga.  Jordskalvet var mätt till 3.4 på Richterskalan.
På nyheterna går de dock ut med att alla kan ta det lugnt och att sådana små skalv kan inträffa på vulkan öar. Ingen människa har kommit till skada och inte något hus eller byggnad har rapporterats gått sönder.

På ön El Hierro så har det varit en hel del skalv den sissta månaden och i dag har det varit mycket aktivitet.


Se min sallad!!



Se här vad som hänt på 2 veckor!! Minsallad har kommit upp!! Hi hi Riktigt stolt. Dillen är uppe den också. Nu är det bara tomaterna och morötterna som jav väntar på.
Barnen förstår inte riktigt varför det ska ta sån lång tid..Mormor har ju alltid tomater på sommarn när vi kommer dit säger Viktor..Hi hi
Lätt att vara barn ibland;)


Ann Rosman " Porto Francos väktare"



Då har jag läst ut Ann Rosmans nyaste bok " Porto Francos väktare"
Så som i alla Ann Rosmans deckare om Marsstrand handla också denna om hur det är att bo och leva där nu och för länge senden.
Hon skriver mycket om då tiden och saker som hänt på ön. Mycke historia. Hon skriver så att det är lätt läst och väldigt spännande.

Denna bok handlar om Marsstrand som fri hamn på 1700-talet och om dess smugglare, kapare och sjörövar. Hur familjer försökte överleva. Man får följa en släkt, en kvinna vid man Agnes som har koppling till en familj som bor på Klöverön än idag .
Man finner i nu tid en kvinno kropp i Gamle Mossen med ett spädbarn brevid sig. Det visar sig har koppling den den spännande historien som tog sin början för 2oo år sedan.
Karin Adler och hennes koleger på nyssta i trådarna och leta svar på alla frågetecken.

Vill du köpa den. Köp här!

Andra böcker som Ann Ros man skrivit:

Del 1 Fyrmästarens dotter
Del 2 Själakistan

Varför kyssas på kinden och inte kramas??



Som ni alla säkert vet vid det här laget är att jag och familjen bor på Gran Canaria. Här på Gran canaria och i resten av spanien hälsar man på varandra med en puss på var sin kind.
När jag var hemma i sommran och träffade min familj och släkt fick jag en fråga som jag lovade ge ett svar på. Det var min kusins man som frågade
"Varför kysser man varandra på kinden i Spanien och inte kramas??" Första tanken var , (som jag oftast tänker när minna barn frågar alla varför....varför är himlen blå? varför står bordet där? varför finns det plastblommor??) Däför att det bara är så!!  hi hi....Men , eftersom jag är väluppfostrad så bet jag ihopp och sa att jag ska ta reda på det..;))

Så ... detta har nu legat i mitt bakhuvud ett tag och till sisst har jag nu tagit tag i detta och gjort lite " research".
Det var inte så lätt att hitta så mycket om det. Först hittade jag mest om att man kysstes och inte så mycket historia bakom. Men efter en stunds letande fick jag tag på lite mer fakta.
Det verkar som om det kommer sen lång tid tillbaka och har en religös grund.

Ortodoxa kyrkan ser kyssen som helig, man kysser föremål som i ikoner och man kysser den högra handen på biskopar, präster, abbotar och abbedissor därför att de på det sättet visar heder gentemot det kyrkliga ämbetet. Kyssen visar också respekt för personens som har beslutat att tjäna Gud på bekostnad av hans eller hennes personliga uppoffring.

Den ortodoxa kykan kallar sig även för katolsk , grekisk eller romerska kyrkan. Väldigt kort fakta om detta:

Det romerska rikets huvudstad flyttades från Rom till konstantinopel år 330, då staden även fick den officiella beteckningen Nya Rom. Därför kallar sig även den ortodoxa kyrkan "romersk", en terminologi som kan verka särskilt förvirrande då ortodoxa kyrkan även kallar sig "katolsk"("grekerna", "katolikerna" eller "romarna")

Jag tror att denna kyss fortfarande är helig för spanjorerna, det kan man ju bara se när de spelar fotboll. De kysser gräsmattan innan de ska ut för att den ska ha lycka med sig. De tackar sin gud när de gjort mål osv.. (Här på Gran canaria har varje kommun sitt eget helgon som de offrar till var år för att få ett rikt kommande år, men det kan jag gå in djupare på en annan gång)

Kyssen på kinden är en gammal tradition som alltså lever kvar än idag. Och då som svar på denna fråga varför de inte kramas så är det nog bara för att det liksom inte finns helt i deras värd, varför ska de stå och kramas?? Det är ju som om Svenskar helt skulle byta om från att skaka hand eller då kramas till att gå fram och ge nån en kyss på kinden. Tradition och kultur. 

En vis man har sagt :

”Det är inte dina ord som har störst betydelse –det är sättet du presenterar dem på!” (Juhlin 1999).

Lite Engelsk historia om en söt lite kyss:

1837 hamnade en “kysstvist” i domstol. Thomas Saverland erkände att han “på skämt” försökt kyssa miss Caroline Newton mot hennes vilja. Hon hade då bitit av hans nästipp. Thomas tyckte det var överdrivet och stämde henne. Hur tror du domaren dömde?

Domaren frikände miss Caroline och la till i sitt protokoll att när en man kysser en kvinna mot hennes vilja har hon full rätt att bita av honom nästippen och till och med äta upp den om hon vill.

Puss på er;)


Sol och värme!!



Jag säger som min dotter, "jag MÅSTE bara" skriva ett litet inlägg om denna fantastiska ö vi lever på.
Det är många saker här som är lite smått iriterande och nästan komiskt jobbiga
( ska berätta om det canariska systemen med att hantera papper plus en hel del annat, en annan dag..)
men .....visst är det härligt att var dag vakna till solen och värme. Kunna dra och bada om man vill utan att kolla in om det ska bli dårligt väder eller inte.
Vi har just nu ca 28-30 grader på dagen men det svalkar på kvällar och nätter...
Hmmm vad jag tycker detta är skönt!!!
Vill nu njuta i 3 veckor till innan skolan drar igång och vardagen är tillbaka.
Till alla er som börjar få lite höstomkring er så sickar jag lite värme från Gran Canaria.

Bok tips!!



Arne Dahls sissta utkommna bok " VISKLEKEN". Den var efterlängtad och den hade allt man kan önska sig som är typiskt Arne Dahl bok.
Det är som en fortsättnig på A-gruppen, men en helt friståendebok.
Öppnare gränser har förändrat Europas brottslighet. Därför startas Opcop, detta  är en grupp som jobbar enade i europa. Paul Hjelm är chefen för en ny och än så länge hemlig operativ enhet inom Europol.
Opcop är konfidentiell men någon har läckt: ett lik, arrangerat i en bisarr ställning, påträffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.
En möbelföretagare i Nacka verkar gör affärer med den italienska maffian, en amerikansk bank flyttar stora pengasummor och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en märklig fras i Arto Söderstedts öra. På något sätt hänger allting ihop.

Det är en otroligt spännande bok och lite komplicerad med mycket nya namn så det gäller att hänga med. Mycke fakta och en hel del bruttalitet men också en hel del humor. 
Den kan varmt rekomenderas!!

Du kan köpa den här. Köp!

Ny Hall!



Här våran nya hall!!
Vi har varit på IKEA och köpt en ny skohylla, eller vad de nu heter. Skoskåp?? Ja ja vilket fall som hälst så gjorde det susen!! Blev så bra tycker jag.
Mannen och barnen satte ihop den nästan själva, fick lite kvinnliga expertråd lite då och då...hi hi.

Dill och sallad!!!




Nu har jag varit en sån där "duktig mamma" Jag och barnen har sått dill och sallad tillsammans. Det är inte helt min grej , har inte gröna fingrar!!;)
Men eftersom barnen i sommras frågade lite fint varför inte vi "gjorde" så att det fanns tomater hemma som mormor och moster Magdalena så var jag liksom tvungen..hi hi.
Så igår börjat vi med lite dill och sallad. Så ska vi sätta tomater och morötter i dag.
Min plan för att det här ska lyckas är att komma ihåg att vattna!!..hi hi
Ha det bra!!!

Äntligen hemma!!




Då har vi äntligen kommit hem efter en lång och fin Sverige och Norge semester. Borta bra men hemma bäst som det heter och det stämmer nog bra här också.
Vi har haft det jätte bra och kempe bra i Norden, en väldigt lyckad semester. Men nu är det gott att vara på plats igen och få lite ordning och komma in i vardagen. Det är ju ett tag till skolan och mitt jobb börjar så vi ska njuta lite till av sol och bad.
Så ska det till lite förändringar i familjen Johnsen -Handfast, förändringar till det bättre. Vi har alla fått ny energi från vår semester.

Kramis

Lillehammer!!




Då har vi varit på våran sissta lilla mini semester. Denna gången var vi i Norge och i Lillehammer.
Vi var bjudna på en 50års fest.
Vi började hos Farmor i Lilleström och sedan tog vi tåget därifrån till Lillehammer. Vilken otroligt fin natur. Grönt och fint och sjön Mjøsa som följde med nästan hela resan. Det var en upplevese för både mig och barnen.
Väl framme så han vi med lite promenad i vackra Lillehammer. Som ni ser på bilderna. Vi hade vädret på vår sida också.
Vid 18 tiden så var det dax att åka till festen.
Fint att få träffa den norska delen av släkten. Alltid lika trevligt och kul;)

Tack för oss Sverige!!

   

Då var det dax att dra vidare. Vi har haft en super bra Sverige semester och gjort massa kul saker med familjen. Nu ska vi dra till Norge några dagar och hälsa på lite släkt där och sen på Måndag då ska vi hem.
Jag har inte längtat hem en ända gång innan men nu när det börjar närma sig så känner jag att det ska bli skönt och kul att komma hem igen. Det ska visst vara både väldigt varm och blåsigt..får se om minna blommor har klarat det vädret;)

Ha det gott!!

RSS 2.0