Bussar på Gran Canaria och i Sverige

När man har bott i ett land några år och sedan flyttar till ett annat är det många saker som är olika. En av dessa olikheter är att åka buss! Det kan ju tyckas att man kan väl bara åka buss på ett sätt men nej..Helt fel.
 
Jag har nu börjat mitt nya jobb i Karlskoga och jag åker buss dit. Samma som på Gran Canaria där pendlade jag också med bussen. Det tar ungefär lika lång tid och kostar nästan det samma, bussarna ser rätt så lika ut utifrån, en är blå den andra är gul. Där har vi typ den ända likheterna..;)
 
När man ska börja pendla med buss är det fullt normalt att kolla upp tider och tidtabellen för när bussen går.
Här i Sverige finns det på nätet, man kan ringa och få god servic eller så finns det en hel bok med all tidtabeller du kan önska.
 
På gran canaria så finns det tidtabeller någonstans men jag vet inte vart, har sett att turister har dem men jag vet inte vart de har fått dem ifrån ;) Sen står det tider när bussen kommer vid busshållplatser om ingen har vart och slagit ner stolpen eller målat över den. 
 
Buses in Gran Canaria
 
När man sen har funnit ut när bussen går så gäller det ju att vara på plats den tiden bussen ska komma. Där har vi skillnad nr 2.
I Sverige försöker man hålla tiden och visst kan den vara några minuter sen men då får man en ursäkt och ett leende.
På Gran Canaria så verkar det som om det är tävling. Vilken buss kör snabbats från Las Palmas till Mogan den som vinner får löne bonus! Om man har någon fråga så får man antingen en grymtning till svar eller "hej snygging ska vi ta en drink"
 
 
 
När man sen är på bussen så är det nästan samma standard men ljudnivån är rätt så stor. Om man ska dra en liknelse ..När man sätter sig i en Canarisk buss så känns det som om man är på barnkalas med 20st 5åringar men i den Svenska bussen kan man till och med höra radion. 
 
Så en liten samman fattning.
I Sverige vet du vad som händer, samma sak var dag. Trevlig personal och stor risk för att man sommnar på bussen och missar avgången.
På gran canaria vet man aldrig hur bussresan kommer att sluta eller vem som har lust att prata med dig. Cauffören ska man undvika så gott man kan och det finns inte någon riks i världen att du sommnar!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0